groep 8

Alles wordt anders… maar nog steeds erg leuk

Weet je al wat je later wilt worden? Of heb je nog geen idee?

Maar je weet al wel naar wat voor school je wilt. Een school waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen en waar je met plezier naartoe gaat.
Je weet nu welk advies je juf of meester heeft gegeven voor het voortgezet onderwijs. Is dat vmbo-TL, vmbo-TL/havo of havo? Dan is het Over-Y College misschien jouw school!

 

Wennen

Wennen op een nieuwe school wordt het wel. Alles wordt anders. Je klasgenootjes zijn anders, je maakt nieuwe vrienden en je krijgt een heleboel verschillende docenten. Wij zorgen ervoor dat jij je snel bij ons op je gemak voelt.

Eind juni maak je al kennis met je nieuwe klas en je mentor en ga je het schoolgebouw verkennen.

 

De eerste negen weken

Na de schoolvakantie starten we met Wendagen. Leuke, avontuurlijke dagen waarin je van alles met je klas en de docenten onderneemt.

Daarna volgt een programma van nog eens acht weken waarin je jezelf en elkaar heel goed leert kennen. Je ontdekt hoe je het best kunt leren en samenwerken, hoe verschillend iedereen is, maar toch heel erg de moeite waard. Iedereen krijgt een Rots- en Watertraining, verkeerslessen, we werken aan een Verteltheater waarin iedereen een verhaal vertelt en we bewegen veel. In het begin krijg je alleen de vakken Nederlands, Engels en wiskunde. Langzaam maar zeker worden er vakken toegevoegd. We sluiten de periode spectaculair af met de ouders erbij.

Na die negen weken ben je echt helemaal gewend!

 

Wil je hier meer over weten? Stuur een mail naar info@overy.nl.