De start van leerjaar 1

De eerste weken op het Over-Y! 

Op dinsdag 30 augustus zijn er een hoop enthousiaste leerlingen gestart in de brugklas. De eerste week bestond uit een intro-week vol met leuke maar zeker ook leerzame activiteiten. 

Zo hebben de mentoren de leerlingen uitgelegd hoe we hier op school werken met onder andere Teams en Magister, zijn er voorlichtingen geweest vanuit Halt en het GVB en is er volop gedanst tijdens de dansworkshops! Deze gezellige week is met z’n allen afgesloten met een zomerse dag poldersport in De Kwakel. 

Na de intro-week begonnen de wenweken met de eerste ‘echte’ lessen voor de brugklas. Er werd gestart met de vakken Nederlands, Engels en wiskunde en de overige uren werden ingericht met een alternatief programma. Het doel van de wenweken is om leerlingen op een leuke manier kennis te laten maken met het Over-Y en ze vaardigheden mee te geven die ze de rest van hun schoolcarrière mee kunnen nemen. Zo is er onder andere aandacht besteed aan algemene sociale vorming, kunstontwikkeling, nieuwsbegrip en Numo.

De komende weken zal het alternatieve programma langzaam afgebouwd worden en zullen de overige reguliere lessen van start gaan. 

Wij wensen onze leerlingen een plezierige en leerzame tijd toe op het Over-Y College! 

 

Door:

Koen Scheepers
Docent Nederlands, biologie & profklas
Mentor Klas 14 

Meer nieuws