sportklas

Sportklas

De sportklas op het Over-Y College is bedoeld voor alle leerlingen die gek zijn op sport, een redelijke bewegingsvaardigheid en een sportieve instelling hebben. Je hoeft geen topsporter te zijn om in aanmerking te komen als leerling van de sportklas. In deze klas neemt naast het leren ook het sporten een belangrijke plaats. Leerlingen in de sportklassen krijgen maar liefst zes uur lichamelijke opvoeding in plaats van drie.

In het tweede leerjaar kunnen leerlingen hun loopbaan in de sportklas vervolgen en in het derde en vierde leerjaar kunnen zij kiezen voor LO-2.

Per periode worden één of meerdere sporten aangeboden door gespecialiseerde instructeurs. Dat kunnen ook mensen van buiten de school zijn.
Je bezoekt wedstrijden, doet mee aan sporttoernooien en het brugklaskamp heeft een sportief karakter.
Ook in vakken zoals biologie en geschiedenis wordt extra aandacht besteed aan sport.

De kosten van de sportklas bedragen voor leerjaar 1 €150 (€50 is voor een trainingspak) en voor leerjaar 2, 3 en 4 €100 (mits er een trainingspak is aangeschaft). Dit bedrag komt boven op de normale schoolkosten en dienen – om werkelijk geplaatst te worden – voorafgaand aan het schooljaar betaald te zijn.

Informatie: dhr. W. Boldewijn of mw. E. Groenewoud