zomerschool

Zomerschool

Van 29 juni t/m 10 juli 2015 werd op het Over-Y College de eerste Zomerschool gehouden. De Zomerschool was in 2013 en 2014 al een pilot op diverse scholen in Nederland en de ervaringen waren zeer positief. Daarom besloot de directie van het Over-Y College om in 2015 ook in de pilot te stappen. De subsidie werd aangevraagd en ook toegekend. Dat was pas eind april bekend, dus na de meivakantie konden de ouders pas worden geïnformeerd. We waren bang dat veel ouders al een vakantie geboekt hadden, maar velen konden er toch rekening mee houden dat hun zoon of dochter een kans maakte om in aanmerking te komen voor de Zomerschool.

Voor wie?

De Zomerschool is bedoeld voor leerlingen uit leerjaar 2 en 3, die een of twee onvoldoendes te veel hadden om over te kunnen gaan naar leerjaar 3 of 4. Deze leerlingen krijgen tijdens de Zomerschool twee weken intensief les van drie docenten, zes á zeven leerlingen per groep. Er wordt ook aandacht besteed aan studievaardigheden: hoe leer je nu eigenlijk het beste?

Zomerschool 2019

De Zomerschool vindt eind schooljaar 2018-2019 weer plaats. Leerlingen die hiervoor in aanmerking komen, nemen hier deel aan in de laatste schoolweek en de eerste week van de schoolvakantie (8 t/m 19 juli 2019).