In de krant

Een periode van kennismaken op het Over-Y College

De eerste negen weken van het schooljaar 2018-2019 voor de nieuwe brugklassers zitten erop. Deze periode is feestelijk afgesloten met het Verteltheater.

 

Over-Y College sluit de eerste periode af met het Theatercafé

Op donderdag 9 november had het Over-Y College een enorm vol huis. Ouders, broers, zusjes, opa’s en oma’s èn leerlingen en ouders uit groep 8 kwamen naar het Theatercafé op onze school. Deze dag lieten de brugklassers zien wat zij de eerste negen weken hadden geleerd.

krant theatercafe

 

Over-Y College doet mee aan landelijke Scholierenverkiezing.
NOORD – Op 6 en 7 maart waren Politici van GroenLinks, Paul Oranje en Patty Muller), PvdA, Menno Wilmans en Herman Sluiter, D’66, Marijn Bosman en Jan Paternotte, SP, Ami Gest en VVD, Rosemarijn Dral waren 6 en 7 maart op het Over-Y College in Amsterdam-Noord om te reageren op stellingen. Dat deden ze vier keer, steeds met een ander leerjaar waarvan de leerlingen voorzien waren van vier gekleurde stembrieven (één voor de blanco stem).

 

Lees hier het volledige artikel in de Kompas.

 

Kompas Regiokrant logo

 

Over-Y College op bezoek bij het GVB in Noord.

Twee leermeesters van het GVB en een leermeester van Mercedes Truck dealer Gomes hebben onze tweedejaars leerlingen ingewijd in de wereld van de gebruikte technieken bij dit zware materieel. Wat zijn bijvoorbeeld de gelijkenissen tussen een stadsbus en een vrachtwagen? Leerlingen gingen eerst zelf naar op zoek naar deze overeenkomsten. Onderwerpen als schone brandstoftechniek van nu en de nabije toekomst en autonoom rijden kwamen aan de orde tijdens een verhelderende presentatie.

Over-Y in de krant Parool 170127 OYC naar GVB