Kopklas en Over-Y College

Leuk nieuws! Over-Y College en Kopklas starten een samenwerking!

Met ingang van schooljaar 2022-2023 zal een Kopklas gehuisvest worden in het Over-Y College. De Kopklas is een intensief en effectief jaar voor slimme, gemotiveerde, theoretisch ingestelde leerlingen die een jaar willen investeren in hun (taal)ontwikkeling. Het is een unieke kans die aangeboden wordt door de Gemeente Amsterdam. Door een jaar hard te werken aan een inhaalslag op de Nederlandse taal in een groep van maximaal 16 leerlingen, kan een leerling het jaar erna succesvol en vol zelfvertrouwen van start in de brugklas op Vmbo-t, Havo of Vwo niveau.

Kopklasleerlingen zijn meestal in Nederland geboren, een klein deel is later naar Nederland (terug)gekomen. Zeker 95% van de leerlingen kan na een jaar Kopklas minimaal één niveau hoger instromen op het VO.

Kopklasleerlingen mogen met voorrang doorstromen naar de brugklas op het Over-Y College. Uitgebreide informatie en interessante filmpjes zijn te zien op www.kopklasamsterdam.nl

Herkent u uw kind in het profiel en denkt u dat uw kind op het Over-Y College nog meer kan bereiken na een jaar Kopklas? Ga dan zo snel mogelijk in gesprek op de basisschool!